Ameland Airport Klantenservice

Bent u op zoek naar de klantenservice van Ameland Airport?

Bel nu Bel nu

Ameland Airport Contact

Telefoonnummer
Adres
Strandweg 19, 9162 EV Ballum
Website
Openingstijden
Open
Maandag
08:30-18:00
Dinsdag
08:30-18:00
Woensdag
08:30-18:00
Donderdag
08:30-18:00
Vrijdag
08:30-18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij Ameland Airport. 

Waarom Ameland Airport bellen?

Wat zijn de openingstijden van Ameland Airport?

Wilt u weten wat de openingstijden van Ameland Airport zijn? Neem telefonisch contact op via het Ameland Airport nummer. De klantenservice kan uw vragen beantwoorden en vertellen wanneer het vliegveld open is.

U wilt meer informatie over de procedures

U wilt meer weten over de procedures of Ameland Airport. De aanvliegroutes of de vlieghoogtes? Neem contact op met Ameland Airport klantenservice en zij kunnen uw vragen beantwoorden en uitleggen waar u deze informatie kunt vinden.

Wat zijn de havengelden voor Ameland Airport?

Wilt u meer weten over de havengelden (tarieven) voor het gebruik van luchtvaartuigen op Ameland Airport? Neem dan contact op via het Ameland Airport klantenservice. Zij kunnen u meer uitleg geven over de havengelden van Ameland Airport.

Wilt u een rondvlucht boeken of parachute springen?

Bel het Ameland Airport telefoonnummer wanneer u nieuwsgierig bent naar een rondvlucht over Ameland of wilt u parachute springen vanaf Ameland Airport? De klantenservice kan u meer informatie en uitleg geven over de verschillende activiteiten die vanaf het vliegveld plaatsvinden.

Kan ik zweefvliegen op Ameland Airport?

Bent u zweefvlieger en wilt u het zweefvliegen over Ameland wel eens ervaren? Neem dan contact op via het Ameland Airport nummer. De klantenservice kan u vragen beantwoorden.

Kan ik parkeren bij Ameland Airport?

U kunt het Ameland Airport nummer bellen wanneer u vragen over parkeren bij Ameland Airport. De klantenservice kan u meer uitleg geven over parkeren en het parkeerbeleid van Ameland Airport.

Hoe wilt u contact opnemen met Ameland Airport?

Facebook-pagina Ameland Airport

Neem contact op via Facebook

Ameland Airport heeft een Facebook-pagina met nieuwsberichten over Ameland Airport. U kunt ook op de berichten reageren. Ameland Airport klantenservice is niet bereikbaar voor berichten.

Schrijf een brief aan Ameland Airport

Het postadres is:

Postbus 22
9160 AA Hollum

U kunt er ook voor kiezen om een brief aan Ameland Airport klantenservice te schrijven. Deze kunt u rechtstreeks verzenden naar het (bijgaand) postadres van Ameland Airport.

Meer informatie over Ameland Airport

Ameland Airport Ballum (ICAO: EHAL) is een klein vliegveld gelegen bij Ballum op Ameland en heeft een grasbaan van 860 x 30 meter. Het vliegveld wordt gebruikt voor zakelijke en bedrijfsvluchten, maar er vinden voornamelijk recreatieve vluchten plaats zoals rondvluchten, zweefvluchten en parachutevluchten. Van april tot en met oktober gebruikt Zweefvliegclub Ameland in de weekenden gebruik van het vliegveld Ameland en in de zomer vliegt de zweefvliegclub dagelijks. Het vliegveld fungeert ook als landingsplaats voor de Traumahelikopter van Ameland en er is daarvoor een verlichte landingsplaats aangelegd. De ideeën over een vliegveld op Ameland is in 1929 ontstaan met een brief van de KLM aan de gemeente Ameland, over de aanleg van een vliegveld. De daarop volgende jaren onderzoekt de gemeente de mogelijkheden, maar dan breekt de 2de Wereldoorlog uit. Na de oorlog in 1945 geeft ook Defensie aan dat een vliegveld op Ameland nodig is en in december 1945 starten 51 vrijwilligers uit Ballum, onder leiding van de gemeente, met de aanleg van vliegveld Ameland bij Ballum en op 13 mei 1957 wijst de minister van Verkeer en Waterstaat het terrein aan als luchtvaartterrein. Vliegveld Ameland wordt geëxploiteerd door de gemeente Ameland. Inmiddels is Ameland airport aangewezen als openbaar nationaal luchtvaartterrein in de ICAO categorie 2B. Dit wil zeggen dat er vliegtuigen mogen worden afgehandeld die een spanwijdte tot maximaal 24 meter hebben en/of een wielbasis tot maximaal 6 meter hebben. Tegenwoordig vinden er 5500 vliegbewegingen per jaar (start en/of landing) plaats. Het vliegveld mag rechtstreeks worden aangevlogen vanuit landen die de Verdragen van Schengen hebben ondertekend. Het aanvliegen dient bij voorkeur te gebeuren via twee corridors over de Waddenzee, één via Harlingen en één in de richting van Dokkum. Op het zuidwestelijk deel van het vliegveld is een zonnepark aangelegd. Dit park is op 23 juni 2016 in gebruik genomen wekt de stroom voor al de 1500 huishoudens op Ameland.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.