Belastingdienst Bellen

Bent u op zoek naar de Belastingdienst klantenservice?

Bel nu Bel nu

Belastingdienst Contactgegevens

Telefoonnummer
Adres
Korte Voorhout 7, 2500 EE Den Haag
Openingstijden
Gesloten
Maandag
08:00-20:00
Dinsdag
08:00-20:00
Woensdag
08:00-20:00
Donderdag
08:00-20:00
Vrijdag
08:00-17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij Belastingdienst. 

Waarom Belastingdienst bellen?

U bent op zoek naar het adres van de Belastingdienst bij u in de buurt

Bel het Belastingdienst telefoonnummer en de klantenservice zal u helpen bij het vinden van het adres en telefoonnummer van de Belastingdienst bij u in de buurt.

U wilt een wijziging van persoonlijke gegevens doorgeven

Neem contact met de Belastingservice klantenservice en zij zullen u meer informatie geven over gegevens wijzigingen en hoe u deze kunt doorgeven aan de Belastingdienst.

U heeft een voorlopige aanslag ontvangen

Contact Belastingdienst en stel al uw vragen. De klantenservice zal u te woord staan en uw vragen beantwoorden en meer informatie en uitleg geven over voorlopige aanslagen.

U wilt bezwaar maken tegen een besluit van de Belastingdienst

Neem contact op met de klantenservice van de Belastingdienst en de medewerker zal u meer uitleg geven over betalingen aan de Belastingdienst en hoe u uw betaling kunt doen.

U wilt meer weten over toeslagen

Bel het Belastingdienst nummer en de klantenservice kan al uw vragen over toeslagen beantwoorden. Zij zullen u ook meer informatie geven over de verschillende toeslagen, de voorwaarden en hoe u een aanvraag(en) kunt indienen bij de Belastingdienst.

U bent verzocht om de Belastingdienst te betalen

Neem contact op met de klantenservice van de Belastingdienst en de medewerker zal u meer uitleg geven over betalingen aan de Belastingdienst en hoe u uw betaling kunt doen.

Via Facebook contact met Belastingdienst opnemen

Bekijk Facebook-pagina

U kunt op de Facebook-pagina van de Belastingdienst terecht met uw vragen over inkomstenbelasting, toeslagen, een onderneming, bedrijf of als u een bedrijf wilt starten of wanneer u algemene vragen heeft. U kunt op de officiële Facebook-pagina terecht van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur. Als u een vraag buiten deze tijden stelt dan krijgt u antwoord zodra zij weer online zijn. Verder vindt u op Facebook algemene nieuwsberichten van de Belastingdienst.

Via Facebook contact met Belastingdienst opnemen

Contact met Belastingdienst opnemen via Twitter

Bekijk Belastingdienst op Twitter

Op de officiële Twitter-pagina van de Belastingdienst kunt terecht met uw vragen over inkomstenbelasting, toeslagen, een onderneming, bedrijf of als u een bedrijf wilt starten of wanneer u algemene vragen heeft. De Belastingdienst klantenservice is van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur bereikbaar via Twitter. Als u een vraag buiten deze tijden stelt dan krijgt u antwoord zodra zij weer online zijn. Ook op Twitter staan algemene nieuwsberichten van de Belastingdienst.

Contact met Belastingdienst opnemen via Twitter

Belastingdienst contacteren via Instagram

Bekijk Instagram-pagina

Op de officiële Instagram-pagina van de Belastingdienst kunt terecht met uw vragen over inkomstenbelasting, toeslagen of wanneer u algemene vragen heeft. De Belastingdienst klantenservice is van maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur bereikbaar via Instagram. Als u een vraag buiten deze tijden stelt dan krijgt u antwoord zodra zij weer online zijn. Op de Instagram-pagina staan algemene nieuwsberichten van de Belastingdienst, maar ook belasting- en toeslagentips.

Belastingdienst contacteren via Instagram

Belastingdienst op Linkedin

Bekijk Linkedin-pagina

Op de Linkedin-pagina van de Belastingdienst staan algemene nieuwsberichten van de Belastingdienst, maar ook belasting- en toeslagentips. Verder vindt u hier ook vacatures bij de Belastingdienst. De klantenservice van de Belastingdienst is niet bereikbaar via Linkedin.

Belastingdienst op Linkedin

Belastingdienst op Youtube

Bekijk Youtube-kanaal

Op het Youtube-kanaal van Belastingdienst staan video’s met instructies en tips over onder andere het aangifte doen, het aanvragen van toeslagen, inkomstenbelasting, maar ook video’s over de Belastingdienst en reclamecampagnes van de Belastingdienst.

Belastingdienst op Youtube

Een brief schrijven aan de Belastingdienst

Het postadres is:

Postbus 4510
6401 JA Heerlen

U kunt er ook voor kiezen om contact met de Belastingdienst op te nemen door middel van het schrijven van een brief en deze naar hun postadres te sturen.

Meer informatie over Belastingdienst

De Nederlandse Belastingdienst heeft als hoofdtaak het heffen en innen van belastingen. De belastingdienst is onderdeel van het ministerie van Financiën. De Nederlandse Belastingdienst is in 1805 opgericht. De Belastingdienst is in feite de rijksbelastingdienst Onder de Belastingdienst vallen ook de Douane, die toezicht houdt op de in-, uit- en doorvoer van goederen door Nederland en de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD).    
Het uitkeren van toeslagen
Naast het heffen en innen van rijksbelastingen is de belastingdienst ook verantwoordelijk voor het uitkeren van inkomensafhankelijke toeslagen voor andere ministeries. De Belastingdienst valt onder de politieke verantwoordelijkheid van de minister van Financiën en de staatssecretaris van Financiën. Naast de rijksbelastingdienst bestaan er nog andere belastingdiensten, zoals bijvoorbeeld de gemeentelijke belastingdiensten die zich bezighouden met het heffen en innen van lokale belastingen, maar ook bijvoorbeeld de waterschappen. De belastingdienst staat niet altijd positief in het nieuws, zeker niet in het geval van de Toeslagen Affaire. 

Veelgestelde Vragen

Waarom Klantenservicedirect gebruiken om de Belastingdienst te bellen?

Makkelijker kunnen wij het u niet maken. Door via Klantenservicedirect contact op te nemen met de Belastingdienst komt u rechtstreeks in contact met het juiste nummer wat u nodig heeft. U kunt daar met al uw vragen terecht. U hoeft niet te zoeken want dat hebben wij al voor u gedaan. 

Hoe komt het dat de Belastingdienst zo lastig te bellen is?

Het bereiken van de Belastingdienst kan soms lastig zijn. Wij proberen het u al makkelijker te maken door u direct door te verbinden met hen. Op deze manier is het voor u al een stuk eenvoudiger om met de belastingdienst te bellen. U kunt dan meteen uw vraag stellen. 

Via welke kanalen kan ik contact opnemen met de Belastingdienst Helpdesk?

Behalve de belastingdienst bellen kunt u ook contact opnemen via sociale media. Via Facebook kunt u bij hen terecht voor diverse vragen. Op maandag tot en met donderdag te bereiken van 8.00 uur tot 20.00 uur. Op vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur. Stelt u buiten deze tijden een vraag via dit kanaal dan krijgt u antwoord zodra zij er weer zijn. Voor een contact via Twitter of Instagram geldt hetzelfde. 

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.