RDW Bellen

Bent u op zoek naar de RDW klantenservice?

Bel nu Bel nu

RDW Telefoonnummer Bellen

Telefoonnummer
Adres
Europaweg 205, 2711 ER Zoetermeer
Website
Openingstijden
Gesloten
Maandag
08:00-17:00
Dinsdag
08:00-17:00
Woensdag
08:00-17:00
Donderdag
08:00-17:00
Vrijdag
08:00-17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij RDW. 

Waarom RDW bellen?

U wilt een kenteken overschrijven

Als u een auto heeft gekocht, dan moet u met hulp van de verkoper het kenteken op uw naam laten zetten. Dit dient te gebeuren bij de RDW. Bel het RDW-klantenservice nummer en zij zullen u de benodigde informatie geven en uitleg geven hoe u het kenteken kunt overschrijven.

U wilt uw rijbewijs verlengen

U kunt met RDW bellen wanneer u meer informatie wilt over het verlengen van uw rijbewijs. De klantenservice kan uw vragen beantwoorden en kan u uitleggen hoe u uw rijbewijs kunt verlengen.

U heeft een drone

Bel met de RDW-klantenservice wanneer u een drone heeft gekocht en een vliegbewijs voor deze drone nodig heeft. De klantenservice kan het aan u uitleggen en informatie geven over het verkrijgen van dit vliegbewijs.

U wilt een keuringsafspraak maken voor een bouwwerktuig

U kunt met RDW bellen voor meer informatie en uitleg over het maken van een keuringsafspraak voor het besturen van een (land)bouwwerktuig. De medewerker kan al uw vragen beantwoorden.

De APK van uw auto is verlopen

U kunt het RDW-telefoonnummer bellen wanneer u meer wilt weten over de APK van uw auto. Ook kunnen zij meer vertellen over wat, waar en hoe u de verlopen APK van uw auto alsnog kunt regelen. De klantenservice kan u meer informatie en uitleg geven over de APK voor voertuigen en hoe u de APK alsnog kunt regelen.

U bent de tenaamstellingscode auto kwijt

Wanneer u de tenaamstellingscode van uw auto kwijt bent, kunt u bellen met de RDW-klantenservice. De medewerker kan u meer uitleg geven over deze code en hoe u de verloren code opnieuw kunt aanvragen.

E-mailen via contactformulier met RDW

Vul contactformulier in

U kunt de RDW klantenservice rechtstreeks e-mailen via het contactformulier op de website. De klantenservice zal zo snel mogelijk op uw e-mail reageren

E-mailen via contactformulier met RDW

Via Facebook contact met RDW opnemen

Bekijk Facebook-pagina

RDW heeft een Facebook-pagina waar de klantenservice op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur uw vragen kan beantwoorden. U vindt hier ook de laatste ontwikkelingen, interessante vacatures en video's.

Via Facebook contact met RDW opnemen

Contact met RDW opnemen via Twitter

Bekijk RDW op Twitter

De RDW klantenservice is via Twitter bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur. Verder vindt u op Twitter berichten, tips, interessante vacatures en video’s van de RDW.

Contact met RDW opnemen via Twitter

RDW op Linkedin

Bekijk Linkedin-pagina

Op de Linkedin-pagina van RDW staan berichten, tips, interessante vacatures en video’s van de RDW. RDW klantenservice is niet bereikbaar via Linkedin.

RDW op Linkedin

RDW op Youtube

Bekijk Youtube-kanaal

Op het Youtube-kanaal van RDW staan verschillende video’s over het RDW in het algemeen, de dienstverlening van het RDW en werken bij RDW. U kunt de RDW klantenservice niet bereiken via Youtube.

RDW op Youtube

Een brief schrijven aan RDW

Het postadres is:

Postbus 777
2700 AT Zoetermeer

U kunt er ook voor kiezen om contact met de RDW op te nemen door middel van het schrijven van een brief en deze naar hun postadres te sturen.

Meer informatie over RDW

Wat is de RDW?
De RDW is een zelfstandig bestuursorgaan van de Nederlandse overheid dat verantwoordelijk is voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen. De naam RDW is afgeleid van de naam Rijksdienst voor het Wegverkeer, maar dat is niet langer de officiële naam. In de Wegenverkeerswet 1994 wordt gesproken van een Dienst Wegverkeer, in het maatschappelijk verkeer wordt deze dienst RDW genoemd.  
Wat doet de RDW?
De RDW voert wettelijke taken uit en de hoofdtaak is het onderhouden van de levensloop van Nederlandse gemotoriseerde voertuigen en het beheer van de bijbehorende documenten, zoals kentekens in de Basisregistratie Voertuigen (BRV). Verder onderhoudt de RDW het register voor rijbewijzen (en voor de bromfietscertificaten (tot 2006). De RDW geeft ook de rijbewijzen uit en ook de registratie van snelle motorboten wordt door het RDW uitgevoerd.  
Stichting Nationale Autopas
Sinds 2014 is de RDW ook verantwoordelijk voor de taken van de Stichting Nationale Autopas. Het is sindsdien illegaal om de kilometerstand terug te draaien. De database van de RDW is hiermee compleet. Alle door de RDW erkende bedrijven in Nederland zijn vanaf dit moment wettelijk verplicht om tellerstanden van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (tot en met 3.500 kg) te registreren. Voor de tellerstand gelden een aantal verplichte registratiemomenten zoals onder andere afmelding APK, export, demontage, tenaamstelling van een voertuig, de opname van een voertuig in de bedrijfsvoorraad, en reparaties en onderhoudsbeurten hoger dan € 150.

Veelgestelde Vragen

Waarom Klantenservicedirect gebruiken om de klantenservice van RDW te bellen?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel erg simpel. Gewoon omdat je nu maar 1 nummer in je telefoon op hoeft te slaan of hoeft te onthouden. Klantenservicedirect verbind je namelijk door met elk bedrijf waar jij mee doorverbonden wil worden. Lekker makkelijk en zonder verdere poespas, gewoon direct verbonden worden.

Hoe komt het dat de klantenservice van RDW zo lastig te bellen is?

Op zich is deze klantenservice niet lastig te bereiken, maar is er gewoon een manier die makkelijker en sneller is. Je kunt de klantenservice van RDW heel gemakkelijk bereiken via Klantenservicedirect. Wij verbinden je door! Op deze manier ben je meteen verbonden met het RDW en word jij snel geholpen.

Via welke kanalen kan ik de klantenservice van RDW bereiken?

Je kunt de klantenservice van de RDW niet alleen bereiken via Klantenservicedirect, maar je kunt ze ook bereiken via de diverse Social Media kanalen zoals Twitter en Facebook. Dit kan op werkdagen tussen 8 uur in de ochtend en 17 uur in de middag. RDW bellen is de snelste manier.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.