CBR Telefoonnummer

Bent u op zoek naar de CBR klantenservice?

Bel nu Bel nu

CBR Klantenservice

Telefoonnummer
Adres
Lange Kleiweg 30, 2288 GK Rijswijk
Website
Openingstijden
Gesloten
Maandag
09:00-17:00
Dinsdag
09:00-17:00
Woensdag
09:00-17:00
Donderdag
09:00-17:00
Vrijdag
09:00-17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij CBR. 

Waarom het CBR bellen?

U wilt weten welk rijbewijs u nodig heeft voor een brommobiel

CBR contact u gemakkelijk via telefoon en zij zullen u uitleggen welk rijbewijs u nodig heeft voor uw situatie en eventueel meer informatie geven over hoe dit rijbewijs kunt halen.

U bent uw theoriecertificaat kwijt

Neem contact op met de CBR klantenservice en leg uit dat u uw theoriecertificaat kwijt bent en vraag de klantenservice zij het certificaat nogmaals naar u kunnen mailen.

U bent 75 en wilt uw rijbewijs verlengen

U bent ouder en dan 75 en er is u verteld dat uw rijbewijs niet meer op normale wijze verlengd kan worden. Bel de klantenservice van het CBR en zij zullen u vertellen wat u moet doen om uw rijbewijs te verlengen.

U wilt een gezondheidsverklaring indienen

Neem contact op via het CBR telefoonnummer en de klantenservice zal al uw vragen met betrekking tot de gezondheidsverklaring geven. Samen met u zoekt men uit welke gezondheidsverklaring u nodig heeft en hoe u deze kunt indienen bij het CBR.

U wilt een vrachtwagenrijbewijs halen

Bel het CBR telefoonnummer en de klantenservice kan u de juiste informatie geven over de verschillende vrachtwagenrijbewijzen, de voorwaarden en de examens.

U wilt informatie over vaarbewijzen

Contact CBR wanneer u vragen heeft over het vaarbewijs. Welk vaarbewijs heeft u nodig? Is er een vaarexamen? Is het vaarbewijs geldig in het buitenland? De klantenservice zal u de benodigde informatie geven en zo goed als mogelijk informeren.

Via Facebook contact met het CBR opnemen

Bekijk Facebook-pagina

Het CBR heeft een Facebook-pagina. De klantenservice is hier bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur. Op de Facebook-pagina van het CBR vindt u berichten over actuele onderwerpen en tips rondom het CBR en rijbewijzen halen.

Via Facebook contact met het CBR opnemen

Contact met het CBR opnemen via Twitter

Bekijk het CBR op Twitter

Het CBR heeft een Twitter-pagina met nieuws, tips, en vragen en antwoorden. U kunt via Twitter op werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur contact opnemen met de CBR klantenservice.

Contact met het CBR opnemen via Twitter

CBR op Youtube

Bekijk Youtube-kanaal

Op het Youtube-kanaal van het CBR staan instructie- en informatievideo’s over de examens voor het rijbewijs en hoe u zich hierop kunt voorbereiden, maar ook video’s met tips van examinatoren van het CBR. U kunt geen rechtstreeks bericht naar CBR klantenservice versturen via Youtube.

CBR op Youtube

Een brief schrijven aan CBR

Het postadres is:

Postbus 5301
2280HH Rijswijk

U kunt er ook voor kiezen om contact met het CBR op te nemen door middel van het schrijven van een brief en deze naar hun postadres te sturen.

Meer informatie over CBR

Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) is op 1 september 1927 opgericht als Centraal Bureau voor de afgifte van Bewijsstukken van Rijvaardigheid (CBBR) door de ANWB, KNAC, KNMV en BBN. Op dat moment was er enkel sprake van een kort praktisch rijexamen. In 1935 werd de Motor- en Rijwielwet vervangen door de Wegenverkeerswet. Vanwege de Tweede Wereldoorlog heeft het tot 1950 geduurd voordat de daarbij behorende Wegenverkeersreglement tot stand kwam. Hierin werden onder andere de bepalingen met betrekking tot rijexamens en rijbewijzen vastgelegd. In 1984 zijn de regels voor het rijexamen ingrijpend veranderd, mede vanwege de Europese Rijbewijsrichtlijnen. Vanaf dit moment moest men eerst het theorie-examen behalen, voordat het praktische rijexamen kon worden afgenomen. Ook werden vanaf dit moment aparte examens voor rijbewijzen C, D en E ingevoerd en later is ook het motorexamen ingevoerd. Sinds 1993 kreeg het CBR nog meer taken zoals het innemen van rijbewijzen en de medische herkeuringen en in 1996 zijn daar het (nieuwe) bromfietsexamen en de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA) ook nog bij gekomen. In 2012 is men gestart met 2todrive (17-jarigen mogen het rijexamen B personenauto doen, maar moeten tot hun 18e jaar met een coach naast zich rijden). Ook het alcoholslotprogramma is in 2012 ingevoerd. En in 2013 is de 3e Europese Rijbewijsrichtlijn ingevoerd met de nieuwe motorrijbewijzen. Het CBR is een aantal keer in opspraak geraakt door falende ICT-voorzieningen onder andere in 2009 en 2019. In februari 2019 werd het CBR zelfs onder toezicht gesteld na problemen met de afhandeling van gezondheidsverklaringen.

Veelgestelde Vragen

Waarom KlantenserviceDirect gebruiken om snel het telefoonnummer van CBR te bereiken?

Geen gezoek meer naar het nummer van de goede vestiging. Niet meer uitzoeken of er in die stad überhaupt wel een vestiging aanwezig is. U kunt eenvoudig KlantenserviceDirect bellen en wij verbinden u door naar de CBR-locatie van uw keuze. Op die manier heeft u meteen de juiste vestiging.

Hoe komt het dat het telefoonnummer van CBR zo lastig te bereiken is?

Soms is het nog wel eens druk bij het CBR. Iedereen wil natuurlijk snel geholpen worden want aan wachten hebben we bijna allemaal een hekel. Dit gebeurt ook bij het CBR. Dat is dan ook de reden dat wij u aanraden om contact te leggen met het CBR via KlantenserviceDirect.

Via welke kanalen kan ik CBR bereiken?

U kunt het CBR bereiken via hun Facebookpagina. Dit kan op werkdagen van 9 tot 21 uur en op zaterdag kan dit van 10 tot 16 uur. U kunt het ook via Twitter doen. Wilt u liever een brief schrijven? Dan is dit ook mogelijk en kunt u deze opsturen.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.