DigiD Klantenservice

Bent u op zoek naar de klantenservice van DigiD?

Bel nu Bel nu

DigiD Contact

Telefoonnummer
Adres
Geen bezoekadres
Website
Openingstijden
Gesloten
Maandag
08:00-22:00
Dinsdag
08:00-22:00
Woensdag
08:00-22:00
Donderdag
08:00-22:00
Vrijdag
08:00-22:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij DigiD. 

Waarom DigiD bellen?

U wilt uw (nieuwe) DigiD aanvragen

Bel het DigiD telefoonnummer wanneer uw persoonlijke DigiD wilt aanvragen, maar niet precies weet hoe u dat moet doen. DigiD klantenservice kan u meer informatie en uitleg geven over DigiD en hoe u uw persoonlijke DigiD kunt aanvragen en activeren.

U wilt iemand machtigen voor uw DigiD

Heeft u iemand in uw omgeving die u helpt met een aantal administratieve zaken online, zoals bijvoorbeeld de belastingaangifte? Wilt u deze persoon machtigen voor toegang tot uw DigiD? Neem dan contact op met DigiD klantenservice en zij kunnen u meer informatie en uitleg geven over het machtigen van personen.

Wilt u uw gegevens in DigiD wijzigen?

Bent u verhuisd? Of heeft u een nieuw telefoonnummer? Wilt u deze gegevens wijzigen in DigiD maar weet u niet hoe of waar u dit moet regelen? Bel het DigiD nummer en de klantenservice kan u helpen bij het wijzigen van uw gegevens in DigiD.

U krijgt een foutmelding bij het inloggen

Neem contact op via het DigiD telefoonnummer als u probeert in te loggen in DigiD of op een overheidswebsite die aangesloten is via DigiD en telkens een foutmelding krijgt. DigiD klantenservice kan u meer uitleg geven over foutmeldingen en u misschien verder op weg helpen.

U bent uw wachtwoord vergeten

Weet u uw DigiD wachtwoord niet meer? Bel dan het DigiD nummer en de klantenservice kan u uitleggen wat u moet doen en wat de procedure is om weer op uw DigiD te kunnen inloggen

Hoe werkt de DigiD App?

Bel het DigiD telefoonnummer wanneer u meer informatie wilt over de DigiD App. DigiD klantenservice kan u meer informatie en uitleg over de DigiD App en het gebruik van de DigiD App.

Hoe wilt u contact opnemen met DigiD?

Contact met DigiD via Twitter

Bekijk DigiD op Twitter

DigiD heeft een Twitter-pagina waar u terecht kunt met uw vragen via DM op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 22:00 uur. DigiD klantenservice deelt Tweets met nieuwsberichten over onderhoudswerkzaamheden, maar ook tips over wanneer inloggen in DigiD niet lukt.

Contact met DigiD via Twitter

Meer informatie over DigiD

DigiD is een systeem waarmee Nederlandse overheden iemands identiteit online, via het internet, kunnen verifiëren. DigiD is een afkorting voor Digitale Identiteit en is gekoppeld aan het burgerservicenummer. Het is een soort van digitaal paspoort voor overheidsinstanties. In 2001 hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de stichting ICTU die DigiD heeft opgezet en vervolgens heeft en het BKWI de DigiD ontwikkelt. DigiD is in 2003 gelanceerd onder de naam Nieuwe Authenticatie Voorziening en heette toen Burgerpin. Op 5 oktober 2004 is deze benaming veranderd in DigiD. In 2004 is DigiD voor bedrijven gelanceerd onder de naam Overheid Transactie Voorziening. Het gebruik van DigiD door bedrijven was echter verwaarloosbaar en is op 1 januari 2011 afgeschaft. Sinds 1 januari 2005 kunnen alle burgers van Nederland zich via het internet identificeren bij overheidsorganisaties. Alle overheidsinstellingen in Nederland konden zich vanaf dat moment aansluiten op DigiD.  Steeds meer overheidsinstanties zijn aangesloten bij DigiD waaronder een groot deel van de Nederlandse gemeenten, de Belastingdienst, de Sociale Verzekeringsbank en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Burgers kunnen met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen. DigiD is nu in beheer bij de gemeenschappelijke beheerorganisatie van de overheid, Logius. Eind 2021 zou het mogelijk moeten zijn om met de DigiD in te loggen bij overheidsorganisaties in andere Europese lidstaten.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.