Gemeente Amsterdam Telefoonnummer

Bent u op zoek naar de klantenservice van de Gemeente Amsterdam?

Bel nu Bel nu

Gemeente Amsterdam Contact

Telefoonnummer
Adres
Stadsloket Centrum Amstel 1, 1011 PN Amsterdam
Openingstijden
Gesloten
Maandag
08:00-18:00
Dinsdag
08:00-18:00
Woensdag
08:00-18:00
Donderdag
08:00-18:00
Vrijdag
08:00-18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij Gemeente Amsterdam. 

Waarom Gemeente Amsterdam bellen?

U wilt een afspraak maken

Bel het Gemeente Amsterdam telefoonnummer wanneer u een afspraak wilt maken. De klantenservice van de Gemeente Amsterdam zal u meer informatie en uitleg geven over maken van een afspraak voor uw bezoek aan het Stadsloket bij u in de buurt.

U wilt weten waar een afvalpunt in uw buurt is

Wilt u afval weggooien bij een afvalpunt van de Gemeente Amsterdam, maar weet u niet waar deze zich bevinden. Of naar welk afvalpunt u het beste kunt gaan? Neem contact op met Gemeente Amsterdam klantenservice en zij kunnen u meer uitleg geven over de procedures bij de afvalpunten en informatie over de afvalpunten bij u in de buurt.

U wilt informatie over het Mijn Amsterdam account

U kunt het Gemeente Amsterdam nummer bellen wanneer u meer informatie en uitleg wilt over het openen van een uw account via Mijn Amsterdam. De klantenservice kan u meer vertellen over Mijn Amsterdam en uitleggen hoe u uw eigen account op Mijn Amsterdam kunt openen.

U wilt informatie over de bijstandshulp

Heeft u geen werk en/of uitzicht op werk en heeft u financiële ondersteuning of advies van de Gemeente Amsterdam nodige? Wilt u weten op hoeveel bijstand u recht heeft? Hoe u een afspraak kunt maken? Bel het Gemeente Amsterdam telefoonnummer en de klantenservice kan u verder op weg helpen en meer informatie geven over de bijstand of andere ondersteuning via de Gemeente Amsterdam.

U bent uw stadspas kwijt

Bent u uw stadspas kwijtgeraakt? Of is uw stadspas kapot? Neem contact op met Gemeente Amsterdam klantenservice. Zij kunnen u meer informatie en uitleg geven over het aanvragen van een nieuwe stadspas.

U wilt weten welke wegwerkzaamheden er zijn

Heeft u gelezen over geplande wegwerkzaamheden en/of omleiding bij u in de buurt en wilt u er meer over weten? Wat de gevolgen voor uw woon-werkverkeer zullen zijn? Of misschien de weg naar het winkelcentrum bij u in de buurt? Neem contact op via het Gemeente Amsterdam nummer en zij kunnen u uitleggen waar u deze informatie kunt opzoeken.

Contact met Gemeente Amsterdam via WhatsApp

WhatsApp Gemeente Amsterdam

U kunt rechtstreeks berichten naar Gemeente Amsterdam klantenservice sturen via WhatsApp. Het WhatsApp nummer van Gemeente Amsterdam is 06 4444 0655. De klantenservice van de Gemeente Amsterdam is op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur bereikbaar via WhatsApp.

Contact met Gemeente Amsterdam via WhatsApp

Contactformulier Gemeente Amsterdam

Contactformulier invullen

U kunt rechtstreeks berichten naar Gemeente Amsterdam klantenservice sturen via het contactformulier. Heeft u een melding, wilt u een vraag stellen, een klacht indienen of overlast en rommel op straat melden dan kunt u dit melden of vragen via het contactformulier van de Gemeente Amsterdam. De klantenservice Gemeente Amsterdam zal zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Contactformulier Gemeente Amsterdam

Gemeente Amsterdam op Facebook

Bekijk Facebook-pagina

Gemeente Amsterdam heeft een Facebook-pagina met berichten over de stad, de diensten, producten, services, algemene informatie en activiteiten van en in de Gemeente Amsterdam. De klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar via Facebook Messenger. U kunt hen altijd een bericht sturen. Het is echter niet geheel duidelijk of en wanneer zij op uw bericht zullen reageren

Gemeente Amsterdam op Facebook

Contact met Gemeente Amsterdam via Twitter

Gemeente Amsterdam op Twitter

De klantenservice van Gemeente Amsterdam is ook actief op Twitter. Hier delen zijn nieuws en nieuwtjes in de stad en algemene informatie over de gemeente Amsterdam. U kunt een DM naar Gemeente Amsterdam klantenservice sturen. Het is niet duidelijk wanneer er op uw bericht gereageerd zal worden.

Contact met Gemeente Amsterdam via Twitter

Gemeente Amsterdam op Instagram

Bekijk Instagram-pagina

Gemeente Amsterdam heeft ook een Instagram-pagina. Hier delen zij foto’s bijzondere plekken in Amsterdam, oude foto’s uit het verleden en nieuws uit de stad Amsterdam. Het is niet mogelijk om contact op te nemen met Gemeente Amsterdam klantenservice via Instagram.

Gemeente Amsterdam op Instagram

Gemeente Amsterdam op Linkedin

Bekijk Linkedin-pagina

Op de Linkedin-pagina van Gemeente Amsterdam berichten over de stad, algemene informatie, nieuws en activiteiten van de Gemeente Amsterdam, en ook de actuele vacatures bij de Gemeente Amsterdam. De klantenservice van de Gemeente Amsterdam is echter niet rechtstreeks bereikbaar via Linkedin.

Gemeente Amsterdam op Linkedin

Gemeente Amsterdam op Youtube Bekijk Gemeente Amsterdam op Youtube

Bekijk Youtube-kanaal

Op het Youtube-kanaal van Gemeente Amsterdam vindt u verschillende playlists met informatie en mooie beelden van de stad Amsterdam. Onder andere timelapse video’s, berichten van de Burgemeester van de Gemeente Amsterdam, de geschiedenis van Amsterdam, Ajax en video’s over evenementen zoals Koningsdag en Pride Amsterdam. Het is niet mogelijk om rechtstreeks contact met Gemeente Amsterdam op te nemen via Youtube.

Gemeente Amsterdam op Youtube
Bekijk Gemeente Amsterdam op Youtube

Meer informatie over Gemeente Amsterdam

De geschiedenis van Amsterdam is lang en rijk en begint rond het jaar 1000. Het toenmalige moerassige gebied Aemestelle werd toen vanuit de Utrechtse regio stukje bij beetje ontgonnen en er ontstond een boerengemeenschap van landontginners. Als gevolg van ontwatering begon het gebied in te klinken en moesten er dijken worden aangelegd om het inmiddels lagergelegen land tegen het water te beschermen. Op de dijk langs de westoever (nu de Nieuwendijk) verrezen rond 1225 de oudste bekende (houten) huizen van Amsterdam die niet aan agrarische doeleinden waren gerelateerd. Later verrezen er ook aan de oostkant (nu Warmoesstraat) huizen en tussen beide oevers werd, rond 1250, een dam met sluizen gebouwd (de huidige Dam). Amsterdam betekent dam in de Amstel. De monding van de Amstel, het huidige Damrak, werd zo de eerste zeehaven van de kleine nederzetting. Het Rokin, aan de landzijde van de Dam, werd een binnenhaven. Dit werd de basis van een handelsnederzetting die uiteindelijk tot de machtige handelsstad Amsterdam is uitgegroeid. De eerste schriftelijke vermelding van het dorp Aemstelledam is van 27 oktober 1275 waarin graaf Floris V van Holland de bewoners tolvrijheid, het tolprivilege van Amsterdam, verleende. Rond 1300 heeft Amsterdam stadrechten Gewijde van Avesnes, toenmalig bisschop van Utrecht. Amsterdam decennialang een belangrijke toeristische bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Sinds ongeveer 2013, na de heropening van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum is het aantal (internationale) toeristen explosief gegroeid en is Amsterdam telkens weer op zoek naar het vinden van de balans tussen wonen & werken in Amsterdam en het groeiend aantaal toeristen.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.