Texel Internationaal Airport Klantenservice

Bent u op zoek naar de klantenservice van Texel Internationaal Airport?

Bel nu Bel nu

Texel Internationaal Airport Contact

Telefoonnummer
Adres
Postweg 120, 1795 JS Cocksdorp
Website
Openingstijden
Gesloten
Maandag
08:30-18:00
Dinsdag
08:30-18:00
Woensdag
08:30-18:00
Donderdag
08:30-18:00
Vrijdag
08:30-18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij Texel Internationaal Airport. 

Waarom Texel Internationaal Airport bellen?

U wilt meer informatie over rondvluchten over Texel

Overweegt u een rondvlucht over Texel te boeken? Hoe regelt u dit? Neem contact op via het Texel International Airport nummer en de klantenservice kan u meer vertellen over het regelen van rondvluchten.

Wilt u vliegtuigen kijken?

Bel het Texel Internationaal Airport telefoonnummer wanneer graag een keer vliegtuigen wilt kijken. De klantenservice kan u meer informatie geven over het kijken naar vertrekkende en arriverende vliegtuigen op Texel International Airport.

Kan ik een tandemsprong maken vanaf Texel Airport?

Bel het Texel International Airport telefoonnummer wanneer u wilt een tandemsprong wilt maken vanaf Texel Airport. Of wilt u leren parachutespringen? De klantenservice kan u meer informatie en uitleg geven over de mogelijkheden vanaf Texel International Airport.

Wat zijn de openingstijden van Texel International Airport?

Wilt u weten wat de openingstijden van Texel International Airport zijn? Neem telefonisch contact op via het Texel International Airport nummer. De klantenservice kan uw vragen beantwoorden en vertellen wanneer het vliegveld en/of de voorzieningen op het vliegveld open zijn.

Hoe bereik ik Texel International Airport?

U kunt het Texel International Airport nummer bellen wanneer u vragen over de bereikbaarheid van Texel International Airport. Heeft u vragen over parkeren bij Texel International Airport? Is de luchthaven bereikbaar met het Openbaar Vervoer? De klantenservice kan u meer uitleg geven over de bereikbaarheid en het parkeerbeleid van Texel International Airport.

Wilt u een privé of zakelijke vlucht regelen?

Neem contact op met Texel International Airport klantenservice wanneer u een privé of zakelijke vlucht vanaf of naar Texel International Airport moet regelen. De klantenservice kan u meer informatie en uitleg geven en u verder helpen.

Hoe wilt u contact opnemen met Texel Internationaal Airport?

Facebook-pagina Texel Internationaal Airport

Neem contact op via Facebook

Texel Internationaal Airport heeft een Facebook-pagina met leuke berichten en mooie foto’s van en over Texel Internationaal Airport. U kunt ook op de berichten reageren. Verder kunt u via Facebook-Messenger contact opnemen met Texel Internationaal Airport klantenservice.

Texel Internationaal Airport op Twitter

Twitter-pagina Texel Airport

Texel Internationaal Airport heeft een Twitter-pagina met diverse Tweets over Texel Internationaal Airport. De laatste Tweet is van 2018. Het is daarom niet zeker of er op uw DM op Twitter gereageerd zal worden.

Instagram-pagina Texel Internationaal Airport

Bekijk Instagram-pagina

Texel Internationaal Airport heeft ook een Instagram-pagina. Hier delen zij berichten en foto’s van Texel Internationaal Airport via posts. Het is niet mogelijk om via Instagram rechtstreeks contact op te nemen met Texel Internationaal Airport klantenservice.

Meer informatie over Texel Internationaal Airport

Texel International Airport (ICAO: EHTX) of Vliegveld Texel ligt in de polder Eierland, ongeveer 5 km ten noordoosten van het dorp De Koog op het eiland Texel. Het veld heeft met 2 (gras)banen. Eén is 1115 meter lang en de andere is 630 meter. Texel International Airport is te klein voor een Air Traffic Control dienst. Het vliegveld wordt voornamelijk gebruikt door kleine vliegtuigjes. Ook is er een verlicht platform voor helikopters. Het grootste vliegtuig ooit op Texel Airport was de Fokker 100, en de grootste helikopter was een Mil Mi-26. Parachutespringen is de belangrijkste activiteit op Texel International Airport. Het vliegveld werd in 1937 geopend onder de naam Vliegpark de Vlijt als een gecombineerd militair-civiel vliegveld. De KLM verzorgde toeristische vluchten naar het nieuwe vliegveld en defensie stationeerde er een aantal vliegtuigen. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog viel de Duitse Luftwaffe het vliegveld aan, waarbij 10 van de 25 gestationeerde vliegtuigen werden vernietigd. Daarop zijn zes Fokker D.XVII vliegtuigen, die op Texel als trainingsvliegtuigen waren gestationeerd, ingezet tegen de binnenvallende Duitsers. De Nederlandse regering gaf zich echter over en de Duitse troepen veroverden het eiland en namen het vliegveld in bezit en breidden het uit, noemden het Fliegerhorst Texel. De landingsbanen en taxibanen werden verhard met beton en er werden talrijke bunkers gebouwd. Het vliegveld is in 1940 meerdere keren aangevallen door de Royal Air Force. In april 1943 besloten de Duitsers definitief af te zien van het gebruik van het vliegveld en werden er versperringen aangebracht zodat de geallieerde vliegtuigen het vliegveld niet konden gebruiken als landingsplaats. Na de oorlog is het terrein van het vliegveld korte tijd een gevangenkamp voor collaborateurs, waarbij gebruik werd gemaakt van enkele van de voormalige Duitse schuilplaatsen. In deze periode zijn ook de betonnen start- en landingsbanen verwijderd. In 1952 is uiteindelijke het vliegen op Vliegveld Texel hervat.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.