UWV Bellen

Bent u op zoek naar de UWV klantenservice?

Bel nu Bel nu

UWV Telefoonnummer

Telefoonnummer
Adres
La Guardiaweg 94-114, 1043 DL Amsterdam
Website
Openingstijden
Gesloten
Maandag
08:00-17:00
Dinsdag
08:00-17:00
Woensdag
08:00-17:00
Donderdag
08:00-17:00
Vrijdag
08:00-17:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Klantenservicedirect.nl is niet verbonden of aangesloten bij UWV. 

Waarom UWV bellen?

U heeft een jaaropgaaf voor belastingaangifte nodig

Bel het UWV telefoonnummer wanneer een jaaropgaaf nodig heeft, maar niet precies weet waar u deze kunt vinden of wanneer u deze ontvangt. De klantenservice kan u uitleggen waar en wanneer u de jaaropgaaf kunt vinden.

U heeft vragen over de inkomstenopgave bij een WW-uitkering

Vraagt u zich af wanneer u uw inkomstenopgave moet inleveren? Of waar u het formulier voor de inkomstenopgave vindt? U kunt UWV bellen en de klantenservice medewerker kan u meer informatie geven over de inkomstenopgave en uitleggen waar u het formulier vindt en wanneer u dit moet inleveren.

U wilt uzelf ziekmelden

U kunt het UWV nummer bellen wanneer u ziek bent en een WW-uitkering ontvangt. De klantenservice kan u uitleggen wanneer u zich ziek en beter moet melden en hoe u dit moet doen.

U wilt informatie over beleggen

Bel het UWV telefoonnummer als u er over denkt om te gaan beleggen. De klantenservice kan u meer informatie geven en een afspraak met een beleggingsadviseur voor u maken, aan wie u al uw vragen kunt stellen.

U heeft een TOZO-uitkering ontvangen

U kunt met het UWV bellen wanneer u een TOZO-uitkering heeft ontvangen en niet weet wat u nu precies moet doen voor wat betreft uw uitkering van het UWV. De UWV klantenservice kan u meer informatie geven en uitleggen wat u wel/niet hoeft te doen ten aanzien van de ontvangst van de TOZO-uitkering.

U gaat verhuizen

U gaat binnenkort verhuizen. Het is belangrijk dat de UWV op de hoogte is van uw verhuizing en misschien heeft uw verhuizing invloed op uw uitkering omdat u naar een andere stad/dorp verhuisd? Bel het UWV telefoonnummer en de klantenservice kan u uitleggen hoe en wanneer u uw adreswijziging moet doorgeven en eventuele gevolgen voor uw uitkering via de UWV.

Chatten met UWV

Chat met UWV

U kunt rechtstreeks contact met UWV opnemen via de chat in Mijn UWV of De Werkmap. Mijn UWV is uitsluitend bereikbaar door in te loggen via onder andere DigiD of inloggen op de Werkmap. Op Mijn UWV kunt u zelf uw vragen stellen via de chat en u krijgt meteen een antwoord. De chat is op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur beschikbaar.

E-mail naar het UWV sturen

UWV e-mailen

U kunt ook rechtstreeks naar de UWV e-mailen via Mijn UWV of De Werkmap. Mijn UWV is uitsluitend bereikbaar door in te loggen via onder andere DigiD of inloggen op de Werkmap. Uw gegevens zijn veilig via deze inlogmethodes. UWV klantenservice zal zo snel mogelijk op uw e-mail reageren

Contact UWV via Facebook

Bekijk Facebook-pagina

UWV heeft een Facebook-pagina waar zij persoonlijke verhalen van klanten delen. Het UWV Webcare Team is via Facebook bereikbaar voor algemene vragen op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur. Vragen over uw persoonlijke situatie kunt u via Mijn UWV of de Werkmap stellen.

Contact UWV via Facebook

Contact met UWV via Twitter

Bekijk UWV op Twitter

UWV is ook actief op Twitter. Op hun Twitter-pagina delen zij berichten over bedrijven die klanten van het UWV ondersteunen bij hun werk. Maar ook algemene nieuwsberichten over werken en vacatures die beschikbaar zijn. De klantenservice beantwoordt algemene vragen op werkdagen tussen 8:30 en 17:00. Vragen over uw persoonlijke situatie kunt u via Mijn UWV of de Werkmap stellen.

Contact met UWV via Twitter

UWV op Linkedin

Bekijk UWV op Linkedin

Op de Linkedin-pagina van UWV staan de actuele vacatures bij het UWV in heel Nederland. Verder delen het UWV hier berichten, verhalen en adviezen over werken en het terugkeren naar werk. De klantenservice van het UWV is niet rechtstreeks bereikbaar via Linkedin.

UWV op Linkedin

UWV op Youtube

Bekijk UWV op Youtube

UWV heeft ook een eigen YouTube kanaal met video’s met informatie over UWV en het zoeken van werk. Er zijn diverse playlists zoals “Veelgestelde vragen”, “Werken bij UWV”, “#UWVonderzoekt”, “Ik zoek werk”, “Leven en werken met een beperking” en “Ik heb Wajong”. Het is niet mogelijk om rechtstreeks contact met UWV klantenservice op te nemen.

UWV op Youtube

Een brief schrijven aan UWV

Het postadres is:

Hoofdkantoor UWV
Postbus 58285
1040HG Amsterdam

U kunt er ook voor kiezen om contact met het hoofdkantoor van het UWV op te nemen door middel van het schrijven van een brief en deze naar hun postadres te sturen.

Meer informatie over UWV

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) is een Nederlandse overheidsinstelling verantwoordelijk voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WW, WAO, WIA, de Ziektewet en verder de Wajong, de Toeslagenwet en de WAZ. Verder is het UWV houder van de polisadministratie (een register waarin de meeste Nederlandse inkomstengegevens worden opgeslagen) één van de basisregistraties van de Nederlandse overheid. Het UWV is op 1 januari 2002 ontstaan door de samenvoeging van een aantal uitvoeringsinstanties zoals Cadans, DETAM, het GAK, het GUO, de USZO, de SFB en Lisv. Een basistaak van het UWV is de beoordeling van een werknemer/verzekerde of deze persoon recht heeft op een uitkering volgens de bovengenoemde regelingen en wetten. Verder bepaalt het UWV de hoogte en de duur van de uitkering. Ook is het UWV verantwoordelijk voor het gegevensbeheer en verstrekt zij de uitkeringen. Naast de beoordelingstaak voert het UWV ook enkele regelingen uit van de Wet arbeid en zorg (Wazo) zoals bijvoorbeeld de zwangerschaps- en bevallingsverlofuitkering. Naast al de bovenstaande taken is het UWV ook verantwoordelijk voor re-integratie van werklozen en arbeidsongeschikten die geen werkgever meer hebben. Het UWV kan daarvoor private re-integratiebedrijven inschakelen. Voorheen was er ook nog het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Inmiddels zijn de taken van het CWI overgenomen door het UWV WERKbedrijf.

Veelgestelde Vragen

Waarom Klantenservicedirect gebruiken om de klantenservice van UWV te bellen?

Is het lastig om het juiste telefoonnummer van UWV te vinden om te kunnen bellen? Geen probleem. Via Klantenservicedirect wordt u meteen met een medewerker doorverbonden. Dit is de snelste manier om met de UWV te bellen en je krijgt bovendien persoonlijk contact. Stel uw vragen direct en krijg antwoord. 

Hoe komt het dat de klantenservice van UWV zo lastig te bellen is?

Het kan voorkomen dat de klantenservice van UWV slecht, of zelfs niet, te bereiken is. Dit is de reden waarom wij het voor u makkelijker willen maken en u meteen doorverbindt met het juiste telefoonnummer. Aan de klantenservice kunt u vervolgens al uw vragen stellen. U krijgt persoonlijk contact en meteen antwoord op uw vragen. 

Via welke kanalen kan ik de klantenservice van UWV bereiken?

Behalve met de UWV bellen kunt u contact opnemen via de chat op de site van UWV, via Facebook Messenger en via Twitter. U kunt ook altijd een e-mail of een brief sturen. De klantenservice staat van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur voor u klaar.

Beoordelingen

Klantbeoordelingen
5
4
3
2
1
0 0 beoordelingen

 Rating label*

Bel nu Bel

De kosten zijn honderdtien cpm, ook na doorverbinden.