Terug naar blog overzicht

Contact opnemen met overheidsinstanties: zo doet u dat

Klantenservice
24.03.2022

Regelmatig zal het voorkomen dat u contact op wilt nemen met overheidsinstanties, maar waar loopt u dan tegenaan? De Belastingdienst, CBR, CBS, DigiD of Kamer van Koophandel, allemaal overheidsinstanties die u wel eens nodig kunt hebben als u vragen heeft over een betreffende dienst die zij u aanbieden.

Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf wilt opzetten: dan wilt u weten waar dat u zich aan moet melden, wat de kosten zijn en wanneer en hoeveel belasting u moet betalen. De overheidsinstanties zijn dan voor u beschikbaar om de vragen te beantwoorden. 

Het kan wel eens lastig zijn om de contactgegevens te achterhalen, maar niet als u voor Klantenservicedirect kiest. Wij zijn er namelijk om u van dienst te zijn en te zorgen dat u snel over het juiste telefoonnummer beschikt. Vragen zijn er om beantwoord te worden, klachten moeten ook gemeld en opgelost kunnen worden. Des te meer reden om contact op te nemen met overheidsinstanties en het te bespreken.

De snelste manier om contact op te nemen met overheidsinstanties

Het kan gebeuren dat u hen telefonisch wilt spreken, om het zo snel mogelijk op te willen lossen. Op de website vindt u vaak een contactformulier, maar geen telefoonnummer. Hetgeen wat u dan het beste kunt doen is de website van Klantenservicedirect bezoeken. Door de naam van het bedrijf in te typen, krijgt u de contactgegevens snel in beeld. De juiste manier dus om toch snel in contact te komen met overheidsinstanties. Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Ga naar Klantenservicedirect.nl.
  2. Typ de naam van de instantie in waarvan u de gegevens nodig heeft.
  3. Klik op enter en de gegevens verschijnen zo in beeld.

Vanaf dat moment kunt u eenvoudig contact opnemen en uw vragen stellen.

 

Met welke overheidsinstanties kunt u contact opnemen?

Er bestaan diverse overheidsinstanties die u wel eens nodig kunt hebben. Een eigen bedrijf zorgt ervoor dat u vaker in aanraking komt met de Kamer van Koophandel, maar ook met de Belastingdienst en DigiD. Waarom? Omdat u vaker betalingen moet verrichten en handelingen uit moet voeren op dit gebied. 

Maar ook als u geen eigen bedrijf heeft, kunt u met de overheidsinstanties in aanraking komen. De Belastingdienst, CBR, CBS en DigiD zijn bij de meeste mensen wel bekend. Via KlantenserviceDirect kunt u eenvoudig achter de contactgegevens komen. U hoeft alleen maar de naam van de instantie in te typen en dan komen de openingstijden en alle contactgegevens in beeld. Het is nu aan u om contact op te nemen en uw vraag/klacht voor te leggen.

 

Misschien vind je dit ook leuk:

Klantenservice
23.06.2022

De banken waarbij het lastig is om de klantenservice te bereiken

Klantenservice
23.06.2022

Hoe u in contact komt met overheidsinstanties

Klantenservice
23.06.2022

Hoe u zo snel mogelijk in contact komt met energieleveranciers

Klantenservice
23.06.2022

Hier leest u hoe u snel contact opneemt met post- en pakketdiensten

Klantenservice
02.05.2022

Contact opnemen met zorgverzekeraars? Zo doet u dat

Klantenservice
02.05.2022

De meest lastige klantenservice om te bereiken binnen de telecom

Klantenservice
24.03.2022

Het telefoonnummer van bedrijven achterhalen

Klantenservice
13.03.2022

Waarom bedrijven verschuiven naar contactloze klantenservice

Klantenservice
13.03.2022

Trends rondom klantenservice in 2024

Klantenservice
01.03.2022

De voordelen van een telefonische klantenservice voor bedrijven